popuštanje mjera

I Karlovačka županija čeka ukidanje propusnica

19.04.2020 u 12:20

Bionic
Reading

U Karlovačkoj županiji tijekom dana očekuju odgovor Nacionalnog stožera Civilne zaštite o slobodi kretanja unutar županije bez propusnica.

O ukidanju propusnica unutar županije konzultirani su svi načelnici gradskih i općinskih stožera kako bi se izjasnili žele li primijeniti tu odluku ili ne.

To znači da Županijski stožer može na njihov zahtjev pojedine gradove ili općine isključiti iz Odluke o kretanju bez e-propusnica.

Županijski stožer Civilne zaštite predložio je ukidanje propusnica vodeći se gospodarskim razlozima, vodeći brigu o svim stanovnicima Karlovačke županije, a isto tako smatrajući da je epidemiološka situacija na području županije povoljna, posebno uzimajući u obzir podatak da već sedmi dan nije zabilježila niti jedan novi slučaj zaraze.

Sedmi dan u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih od covida 19, pristigli nalazi svih 59 jučer testiranih osoba su negativni. Broj zaraženih ostaje 28.

U karlovačkoj bolnici hospitalizirane su četiri osobe, dvije u Zagrebu, 14 njih se liječi kod kuće u izolaciji, jedna je osoba ranije preminula, a sedam ih je izliječeno.

U posljednja 24 sata evidentirano je jedno kršenje mjere samoizolacije, do danas ukupno 79 takvih prekršaja.