PREDIZBORNO PRESLAGIVANJE

I bivši pravaš Mirko Duspara u koaliciji sa SDP-om?

09.08.2015 u 08:42

Bionic
Reading

Osim sa strankama koje su osnovali nekadašnji članovi HSS-a, SDP svoju izbornu koaliciju želi pojačati i s jednim bivšim HSP-ovcem, gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom. On sa SDP-om već surađuje u Gradskom vijeću, a ubuduće bi se to moglo proširiti i na nacionalnu razinu, piše Novi list

'Nama je Dusparina nezavisna lista svakako zanimljiva. Slavonskobrodski gradonačelnik dobio je na posljednjim lokalnim izborima 13 tisuća glasova, što znači da bi svojom kandidaturom na našoj listi u petoj izbornoj jedinici mogao donijeti desetak tisuća glasova. A to u sadašnjem izjednačenom odnosu političkih snaga uopće nije zanemarivo. Pritom još i šaljemo poruku o političkoj širini SDP-a, jer gradimo odnose i s ljudima koji su nekad pripadali HSS-u i HSP-u i nisu ljevičari', rekao je za Novi list jedan SDP-ov dužnosnik.

Duspara je potvrdio da je bilo razgovora sa SDP-om, s tim da ništa još nije konkretizirano.

'Nakon godišnjih odmora ozbiljnije ćemo razgovarati. Sa SDP-om zaista dobro surađujem u dva mandata, a također i s Vladom Zorana Milanovića, s kojom smo realizirali važne infrastrukturne projekte u Slavonskom Brodu', ističe Duspara.

Duspara je iz HSP-a izbačen 2012, nakon što se sukobio s predsjednikom stranke Danijelom Srbom, no to mu nije smetalo da godinu dana kasnije i kao nezavisni pobijedi na izborima za gradonačelnika.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.