VESELA STOGODIŠNJAKINJA

I baka Terezija tjera Bandića na kandidaturu

06.10.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Stoti rođendan gospođi Tereziji Brihta u novozagrebačkom naselju Utrina došao je čestitati i sveprisutni zagrebački gradonačelnik, a ona ga je odmah pritisnula pitanjima o kandidaturi i uvjeravala da je na njegovoj strani većina ženske populacije u Hrvatskoj

'Sve ženske su zaljubljene u vas. Rekle su nek' se vi kandidirate za predsjednika i sve će glasati za vas', odmah s vrata napala je lucidna stogodišnjakinja gradonačelnika Bandića. 'Majko moja', uzviknuo je on, ne očekujući takve primjedbe i od starice, 'onda moram razmisliti.' Zatim je pokušao priču skrenuti na drugu stranu, hvaleći frizuru slavljenice, ali ona se nije dala.

'Kad sa ženskama razgovaram, svaka veli: 'Ja ću za Bandića, ja ću za Bandića'', nije se dala gospođa Brihta. Na to je Bandić zadovoljno odgovorio da je dobro što ima naklonost žena, jer su žene pametnije od muškaraca i ima ih 52 posto, kako je to gradonačelnik odmah preračunao u glasove.

Ova još uvijek vitalna stogodišnjakinja rođena je Slovenka koja je s deset godina preselila u Karlovac gdje se udala i živjela do prije deset godina kada je došla u Zagreb unuci koja je također udovica.

Zbog svoga slovenskog podrijetla još se uvijek živo zanima za politiku i pomno prati sve poteze novoga slovenskog premijera Boruta Pahora te je zanima 'kaj ima u deželi', iako se nakon toliko godina u Hrvatskoj danas više osjeća Hrvaticom.

Zbog toga je bila nezadovoljna svojim starim modelom televizora. Ne čuje dobro i nema daljinski, pa ju je razveselio poklon gradonačelnika Bandića koji joj je donio novi.

Gospođa Brihta kaže da nitko u njenoj obitelji nije živio tako dugo, majka joj je umrla s punih 86 godina, a nema nikakav recept kako doživjeti duboku starost. 'Bilo je svašta, bilo je lijepih dana i loših dana, ništa posebno, sve normalno, ali nije bilo loše', objasnila je starica. Njena unuka kaže da su je doktori više puta otpisivali, ali ona bi se svaki put poput feniksa uzdigla i ozdravila. Čak je prije dvije godine slomila bedrenu kost. Od te nesreće uspješno se oporavila, ali hodati može tek s hodalicom. Veseloj starici svi okupljeni su zaželjeli puno zdravlja i dogovorili novi susret dogodine.