LOKALNI IZBORI

HSP u Karlovačkoj županiji počeo kampanju

02.12.2012 u 19:03

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP) će u Karlovačkoj županiji na predstojeće lokalne izbore izaći samostalno, izvijestili su danas u Karlovcu glavna tajnica HSP-a Mirela Bušljeta - Felc i predsjednik Glavnog stana Berislav Gršanić, predstavljajući predsjednika HSP-a Karlovačke županije Jurja Škrtića iz Generalskog Stola

Najavili su kako HSP od danas počinje predizbornu kampanju za lokalne izbore, a Škrtić je rekao kako stranka u Karlovačkoj županiji na izbore izlazi samostalno, jer ne želi biti ‘ni pridružnica ni podružnica niti jednoj stranci na lokalnim izborima’.

Dodao je da će do kraja ovog mjeseca biti objavljena imena HSP-ovih kandidata za župana te gradonačelnike i načelnike općina u Karlovačkoj županiji.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem koaliranju s HDZ-om glavna tajnica Bušljeta - Felc je kazala kako ogranci na terenu najbolje poznaju stanje na svom području i mogu voditi razgovore, ali da politički ne bi bilo mudro ni predizborno ni postizborno koalirati s HDZ-om.

Dodala je kako su HSP i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) u Zagrebu, Splitu i Rijeci stvorili pravaški blok, te da se proces nastavlja i u Zagrebačkoj županiji.

Gršanić je napomenuo kako je Predsjedništvo HSP-a odlučilo, a Glavni stan potvrdio odluku da se za lokalne izbore može koalirati ‘sa svim hrvatskim strankama’, a s kim - to će odlučiti županijska vijeća. No, dodao je kako je prerano je za bilo kakva koaliranja.