VUKOVARSKA ZAMJENA NEKRETNINA

HSP prijavio Sabu USKOK-u

02.08.2010 u 15:11

Bionic
Reading

Pravi mali rat koji vukovarski HSP vodi protiv gradonačelnika Željka Sabe nastavljen je u ponedjeljak, kada su pravaši čelnog čovjeka Vukovara prijavili USKOK-u zbog sklapanja ugovora koji smatraju štetnim za grad

Osječkom odjelu USKOK-a Sabo je prijavljen zbog toga što je, kako se navodi u prijavi, 'utjecao na Gradsko vijeće na sklapanje štetnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvenom općinom u Vukovaru'. Na posljednjoj sjednici Vijeća donesena je odluka o zamjeni nekretnina u kojoj je, kako upozoravaju iz HSP-a, Vukovar od Pravoslavne crkve u tom gradu dobio zemljište manje vrijednosti u zamjenu za vrednije zemljište. Podsjećaju i da je za tu odluku zajedno glasovalo 13 SDP-ovih vijećnika te trojica SDSS-ovaca.

'Grad tim ugovorom mijenja zemljište koje je za 247 kvadrata veće, a sve na inicijativu Pravoslavne crkvene općine, ne uvažavajući pritom stručno mišljenje pročelnice Odjela za gospodarenje gradskom imovinom Pavice Filkovac koja je rekla kako je taj ugovor štetan za grad', stoji u prijavi koja je, osim USKOK-u, proslijeđena i medijima.

U HSP-u su se potrudili, pa izračunali i štetu koja je nanesena gradskom proračunu. Pozvali su se na cijenu kvadrata od 100 eura, čime je, po njihovom izračunu, gradu Vukovaru pričinjena šteta od 24.700 eura. 'Zar nije licemjerno od gradonačelnika što je nama, građanima Vukovara poslao uplatnice za suzbijanje komaraca, kad se s druge strane razbacuje gradskom imovinom i daruje novac? Pozivam sve Vukovarce da upute svoje prijedloge za zamjenu svojih zemljišta za gradska koja su vrednija. Nadam se da ta povlastica nije rezervirana samo za klijente SDSS-a i SDP-a, poručio je Petar Macut, dopredsjednik vukovarskog HSP-a, u priopćenju za javnost, koje je medijima dostavljeno uz prijavu USKOK-u.

Gradonačelnik Željko Sabo
već je prije bio upoznat s najavama HSP-ovaca koji su tvrdili kako će ga prijaviti USKOK-u čim stavi potpis na odluku o zamjeni nekretnina s Pravoslavnom crkvom. Kratko je odgovorio da ga HSP-ove prijetnje 'ne zabrinjavaju' te da 'radi u okviru zakona'.