NOVA AKCIJA

Hrvatskim zastavama prekrili dvojezične ploče u Vukovaru

02.05.2014 u 15:50

Bionic
Reading

U Vukovaru su predstavnici braniteljskih udruga, nakon što su položili vijence podno spomenika u središtu Borova, hrvatskim zastavama prekrili dvojezične ploče na zgradama Porezne uprave, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Policijske uprave.

Namjera im je to učiniti na svim mjestima u gradu. Policija ne reagira jer time, prema zakonu, ne čine ni prekršaj ni kazneno djelo.

'Mjesto pijeteta poput ovoga sigurno nije mjesto za podjele', poručio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas u Borovu komentirajući odluku nekih braniteljskih udruga da se ne pridruže državnom protokolu odavanja počasti dvanaestorici vinkovačkih policajaca ubijenih u Borovu u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine.


'Meni je samo jasno da postoji protokol organizatora, a to je MUP koji je sve pozvao. Ne možemo podržati da jedno ovakvo mjesto, kao što je ovo, na kojem je ubijeno, a potom izmasakrirano 12 hrvatskih policajaca bude mjestom podjele i razdora', izjavio je Ostojić novinarima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje zašto još nitko nije odgovarao za ubojstvo 12-orice policajaca, Ostojić je kazao kako su u krivu oni koji misle i tvrde da policija kroz sve prošle godine bez obzira tko je bio ravnatelj, nije činila sve da krivci odgovaraju. 'Državno odvjetništvo je riješilo puno toga. Ovaj slučaj nije riješen, ali ratni zločini ne zastarijevaju i kad-tad će netko za ovo morati odgovarati', rekao je Ostojić.

Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je kako nije fer prebrojavati hrvatske branitelje i tko je gdje, a oni koji to čine, rekao je, znaju zašto čine. 'Predizborna kampanja je očito u punom jeku, a ovih 12 hrabrih hrvatskih mladića koji su živote dali za Hrvatsku nisu zaslužili da se s njima netko tako igra', rekao je Matić u izjavi novinarima.

Na pitanje hoće li sačekati kolonu branitelja, Matić je kazao kako ne namjerava 'na istom događaju u jednom danu biti devet puta', ali kako ne oduzima pravo nikome da iskaže poštovanje prema žrtvama.