zabrinjavajuća situacija

Hrvatska stvarnost: Bolnica poništila natječaj za 12 medicinskih sestara, nitko se nije javio

13.04.2024 u 17:54

Bionic
Reading

Koprivnička bolnica početkom ožujka tražila je 12 medicinskih sestara i četiri liječnika za hitni bolnički odjel. Na koncu su zaposlili tek jednog liječnika i niti jednu sestru

Opća bolnica u Koprivnici poništila je veći dio javnog natječaja kojim je nedavno tražila nove zaposlenike, javlja Danica.hr.

Bolnica je početkom ožujka tražila 12 medicinskih sestara i četiri liječnika za hitni bolnički odjel. Na koncu su zaposlili tek jednog liječnika i niti jednu sestru.

Od dvoje traženih kuhara popunili su samo jedno mjesto, a upražnjeno je ostalo i novo radno mjesto za zdravstveno-laboratorijskog tehničara.

Na tom natječaju bolnica je tražila ukupno 24 zaposlenika, uglavnom na neodređeno: četiri liječnika za hitni bolnički odjel i 12 sestara, prvostupnicu primaljstva, laboratorijskog tehničara, tri spremačice, dva kuhara te jednog pomoćnog radnika.

Na koncu je zaposleno tek sedmero novih radnika. Najveći je interes bio za radno mjesto spremačica za koje se javilo čak 12 kandidatkinja i kandidata. Popunjena su sva tri mjesta.