NATJEČAJ EUROPSKE KOMISIJE

Hrvatska se uključuje u 'Erasmus'

27.02.2009 u 23:08

Bionic
Reading

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je danas u suradnji s Europskom komisijom Informativni dan o 'Erasmusu' - najvećem programu Europske unije kad je riječ o studentskoj i akademskoj mobilnosti

ZAGREB - "Erasmus" je dio Programa za cjeloživotno učenje koji nudi razne mogućnosti za usavršavanje i međunarodnu suradnju svih sudionika u izobrazbi, istaknuli su organizatori.

Također "Erasmus" promiče mobilnost studenata i osoblja visokoškolskih ustanova pružanjem novčane potpore, a Hrvatska je prepoznala važnost ulaganja u ljudske potencijale te važnost cjeloživotnog učenja.

Povod za održavanje Informativnog dana jest objava posebnog natječaja Europske komisije za Hrvatsku, kojim se našim ustanovama omogućuje sudjelovanje u Programu za cjeloživotno učenje. Tako će hrvatske školske ustanove moći sudjelovati "u aktivnostima pojedinačne mobilnosti tijekom 2009. i 2010. godine", istaknuto je na predstavljanju.

U sklopu Informativnog dana predstavljene su mogućnosti otvorene hrvatskim sveučilištima i veleučilištima, a uključuju mobilnost studenata, nastavnoga i nenastavnog osoblja.

Informativni dan bio je namijenjen upravo osobama koje će na razini visokoškolskih ustanova raditi na administriranju i promidžbi programa "Erasmus" među nastavnicima i studentima.

Pozivu se odazvalo 70-tak predstavnika visokoškolskih ustanova te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, u čijim je prostorijama i organiziran Informativni dan.