predsjednički izbori

Hrgova stranka dala podršku Grabar-Kitarović

23.11.2019 u 15:28

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Branko Hrg dao je petak u Zagrebu podršku za novi mandat predsjednici Kolindi Grabar Kitarović od koje očekuje da će i dalje zastupati interese običnih ljudi i raditi na pozicioniranju hrvatske na međunarodnom planu

Hrg je na konferenciji za novinare, održanoj kod štanda na kojem se na Trgu Petra Preradovića skupljaju potpisi za predsjednicu, rekao da je predsjedništvo HDS-a donijelo odluku da i za ovaj mandat ponovno podrže za predsjednicu Grabar Kitarović.

"Smatramo da je ona u ovom mandatu, koji je na kraju, izvrsno odradila posao na međunarodnom planu, prezentirajući i zastupajući Hrvatsku", rekao je Hrg.

Posebno im se dopalo što je predsjednica obilazila Hrvatsku i što je bila dostupna svakom čovjeku pri čemu je naglašavala pitanja demografske problematike i premalih plaća, što su programi koje HDS stalno zagovara i za koje se želi boriti.

Uvjeren je da će Grabar Kitarović, uz njihovu potporu, ponovno odnijeti izbornu pobjedu te da će sa svojim iskustvom koje ima i na međunarodnom planu, ali i poznavajući Hrvatsku naredni mandat odrađivati kudikamo bolje i kvalitetnije nego što je bio ovaj koji je bio dobar.

Novinarima je odgovorio da na predsjedništvu kao i prije pet godina nije bilo spora koga će podržati, a cijene sve kandidatkinje i kandidate koji će uspjeti sakupiti potpise.

Od predsjednice u novom mandatu očekuje nastavak rada posebice na pozicioniranju Hrvatske na međunarodnom planu, a u Hrvatskoj da će i dalje nastojati biti dostupna svakom čovjeku, da će otvarati teme od interesa za obične ljude i zastupati njihove interese.