prazna diplomatska mjesta

Holy odgovorila Milanoviću: Vi znate kako on komunicira. To nisu baš birane riječi

31.08.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović nazvao Mirelu Holy nenormalnom, ona mu uzvratila da govori o sebi

Mirela Holy je za Novi list rekla da ovaj slučaj ne želi previše komentirati te da Milanovićeve izjave govore više o njemu nego njoj. Dodala je da je stvar u tome da se Milanović i Vlada ne mogu dogovoriti oko popunjavanja upražnjenih diplomatskih pozicija.

'Vidjela sam da je nešto rekao da nisam normalna, odnosno normalan. Valjda me optužio da sam transrodna osoba. Iako i da jesam transrodna osoba, što nisam, zašto bi to bilo nenormalno. Ali dobro, to više govori o njegovom navodno progresivnom svjetonazoru. Vidjela sam da je nešto izvlačio moje mailove. Ne želim to doista previše komentirati.

Ono što je trenutno aktualno je da se on i Plenković ne mogu dogovoriti oko veleposlanika. Da je prema pisanju medija on predložio za određene veleposlaničke pozicije ljude koji su bivši ministri.

Što je u direktnom raskoraku s onim što je on meni rekao kada je on bio premijer', rekla je Holy.

Dodala je da, kada mu je ona proslijedila životopis Rade Borić, nije baš birao riječi kada je odbio njezin prijedlog.

'Vi znate kako on komunicira. To nisu baš birane riječi. Ali ja ću pokušati prepričati. Naravno ne sjećam se točnih riječi, ali konačno je bilo da njemu ne pada na kraj pameti na pozicije veleposlanika postavljati osobe koje nisu karijerni diplomati. Jer da su to ljudi koji se cijeli život školuju za te pozicije.

I da sad dođe netko doslovce s ceste i zauzme veleposlaničke pozicije. Ja razumijem takvu argumentaciju, ako je to principijelan stav. Meni je to u redu.

Ali onda se ne može mijenjati narativ ovisno o poziciji koju obnašate. Ako je on mislio tada da to trebaju biti karijerni diplomati onda pretpostavljam da bi isto trebao misliti i sada', rekla je Holy.