ŠAMAN NUDI RJEŠENJE ZA KRIZU

Hodak zove HDZ i SDP na ples za Hrvatsku

07.08.2009 u 22:12

Bionic
Reading

Šaman Luka Hodak nudi svoje rješenje za izlazak zemlje iz krize i prosvijetljenje njenih vođa – u noći s 29. na 30. ovog mjeseca organizira u Saborskom veliki 'ples za dobrobit Hrvatske i svih njenih žitelja'

Ovaj bivši HDZ-ov načelnik uvjeren je kako skorašnji obredni ples, koji će uz ritam bubnjeva trajati sve do izlaska sunca, doista može pomoći zemlji, piše Novi list

– Osnovni problem je to što su ljudi izgubili povjerenje jedni u druge. To je korijen svega lošeg što nam se događa pa i krize. Jednostavno, nitko nikoga više ne shvaća i ne čuje.

Pijetao ne čuje svinju, a svinja ne čuje medu. Priču treba ponovno povezati i postići zajedništvo kakvo smo zadnji put imali devedesetih godina na nacionalnoj razini, kaže u svom stilu Hodak, navodeći kako su na ples pozvani i svi političari koji vode ovu zemlju, iako poseban poziv neće slati nikome.

– Političari se trude i vjerujem da žele dobro, ali to nije dovoljno. Moraju proširiti svoje vidike, a ovo je jedan od načina. Nikoga neću posebno zvati, neka sami ocijene žele li doći ili ne. No dobrodošli su svi – i Kosorica i Milanović i svi drugi, dodaje saborčanski šaman i ističe da ples u Saborskom može dati mnoge odgovore vladajućima, »ali pogotovo onima koji će tek vladati Hrvatskom ubuduće«.

Tvrdi kako ono što će se u Saborskom događati koncem kolovoza neće biti nimalo slično tragičnom silvestarskom događaju na njegovom imanju tijekom kojega je zbog uzimanja pripravka od halucinogene bunike preminuo njegov sumještanin Ratko Barić.

– Ne, uzimanje bunike prije ovog je plesa strogo zabranjeno. Svi sudionici morat će se tri dana prije i poslije plesa suzdržati od spolnih odnosa i uzimanja bilo kakvih lijekova, odnosno opojnih sredstava, a za vrijeme plesa nije dozvoljena ni konzumacija pića i hrane.

Prije početka svi će proći kroz indijansku saunu, upozorava Hodak, dodajući da su na ples pozvani i novinari – no ne kao izvjestitelji, već isključivo kao sudionici.