ZAMRZNUTI HDZ-OVAC

Hodak: U kontaktu sam s pokojnikom

07.05.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Luka Hodak, načelnik Saborskog protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog sumnji da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno da je 'na svojem imanju gostima tijekom dočeka Nove godine dao pripravak od otrovne biljke bunike zbog čega je jedan gost, Ratko Barić, preminuo na mjestu događaja', branio se šutnjom na Županijskom sudu u Karlovcu

KARLOVAC - 'Moj branjenik Luka Hodak branio se šutnjom. Mogu samo reći da smo zadovoljni iskazima triju svjedoka', rekao je na izlazu iz suda Zvonimir Hodak, branitelj Luke Hodaka. Damir Štancl, Marko Tomšić i Ivica Hodak, trojica preostalih slavljenika iz vigmama koji su 1. siječnja završili na psihijatrijskom odjelu ogulinske bolnice s teškim halucinacijama, dali su iskaze sutkinji Jasminki Jerinić Mušnjak, piše Jutarnji list.
Luka Hodak nije želio pričati o slučaju, ustvrdivši da puno toga zna što nije za javnost. Dodao je da je njegov pokojni prijatelj Ratko Barić na drugom svijetu dobro, te da je s njime u kontaktu.

Na lokalnim izborima na kojima se natječe za novi načelnički mandat očekuje pobjedu jer je njegovu nezavisnu kandidaturu potpisim podržala gotovo trećina aktivnog biračkog tijela u Saborskom.

Članstvo u HDZ-u mu je zamrznuto. 'Tko mene može izbaciti iz stranke koju sam ja osnivao?', komentirao je Hodak najave o izbacivanju iz stranke. Smatra da mu je i ova sudska istraga upakirana iz HDZ-a, ali ne lokalnog, već, kako je rekao, iz vrha stranke.