ZAMJENA ZA Grabar Kitarović

Hoće li Krstičević biti HDZ-ov kandidat za predsjednika države? Evo što kaže

19.06.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Damir Krstičević, ministar obrane, komentirao je medijske napise prema kojima je mogući predsjednički kandidat HDZ-a umjesto Kolinde Grabar Kitarović

'Ako nastavi kritizirati Vladu onako kako to već neko vrijeme čini, Kolinda Grabar Kitarović neće više biti predsjednički kandidat HDZ-a na sljedećim predsjedničkim izborima.

U HDZ-u se već počeo spominjati i novi predsjednički kandidat, a to bi mogao biti Damir Krstičević, sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost', doznao je Nacional u vrhu stranke.

Krstičević je trenutno na Visu, a na pitanje bi li bio kandidat za predsjednika države naveo je za N1 da je ministar obrane fokusiran na razvoj Hrvatske vojske.

'Nisam političar općeg smjera i politikom se nakon ove dužnosti ne mislim baviti', rekao je Krstičević, a danas se nalazi na Visu, na kojem se u znak sjećanja na američke i britanske vojnike koji su poginuli tijekom Drugog svjetskog rata na tom otoku održava komemoracijska svečanost na groblju žrtava Drugog svjetskog rata.

Što se tiče medijskih napisa da će Krstičević u utrku za Pantovčak, predsjednik Kluba HDZ-ovih zastupnika Branko Bačić novinarima u Saboru kazao je da nikada dosad u razgovoru s njim nije izrazio želju ili razmišljanja o kandidaturi.

  • +8
Damir Krstičević na presici Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

'Damir je sjajan ministar obrane, general Domovinskog rata, legendarni zapovjednik, sjajan čovjek, ali nikada do sada nije izrazio želju, niti smo u HDZ-u razgovarali o bilo čemu i bilo kome osim da trebamo znati želi li aktualna predsjednica u drugi mandat', istaknuo je Bačić.