PROTIV DISKRIMINACIJE

HNS-ovi zastupnici marširat će na Prideu

14.06.2013 u 15:39

Bionic
Reading

HNS-ovi dužnosnici i ove će godine, već tradicionalno, svojim dolaskom podržati Zagreb Pride tako da će se Povorci ponosa u subotu na Trgu žrtava fašizma pridružiti HNS-ovi saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković, priopćioj je danas HNS

U povodu održavanja zagrebačkog Pridea, potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak uputio je poruku podrške u kojoj je podsjetio kako HNS oduvijek kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti ističe borbu za građansku jednakost i borbu protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne, etničke ili vjerske pripadnosti te izbora životnog stila.

'Sudjelovanjem u povorkama ponosa dajemo svoj doprinos borbi protiv diskriminacije ljudi, borbi za donošenje i provedbu antidiskriminacijskih zakona te borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja. Smatram da je gay pride oblik borbe za građanska prava i to ne samo gay populacije, jer govori o tome da svatko ima pravo na slobodu izbora životnog stila i ravnopravnost bez obzira na izbor, etničku pripadnost, rasu i političku ili vjersku orijentaciju', poručio je Vrdoljak.

HNS podsjeća da je na čelu s predsjednicom stranke Vesnom Pusić podržao i prošlotjedni Split Pride, čime je još jednom stao iza vrijednosti koje zagovara i kontinuirano ponavlja godinama.

Gradsku organizaciju HNS-a Zagreb Prideu predstavljat će njezin potpredsjednik i vijećnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak, a povorci će se u znak podrške pridružiti i predstavnici Mladih HNS-a.