stranka u akciji

HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare

23.09.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Protiv Damira Škare bivšeg olimpijskog boksača, HDZ-ovog saborskoga zastupnika i donedavnog šefa AK Siget, doznaje N1, pokrenut je stranački stegovni postupak.

Budući da je Škaro obični član HDZ-a, to je prošloga četvrtka učinila njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje 19. rujna pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je Škaru policija kazneno prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje, piše N1.

Podsjetimo, protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget, kojem je Škaro donedavno bio na čelu, ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

Samo nekoliko sati nakon prijave, Škaro je zaposlenici AK-a poslao poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”, što je ona shvatila kao prijetnju. Ubrzo je otputovao u susjednu BiH, a od tamo joj je u međuvremenu, tvrdi Škarina žrtva, preko posrednika nudio 80.000 eura "za šutnju", što je ona odbila.

Bivši boksački olimpijac u BiH je boravio 10-ak dana, tvrdio da je na godišnjem odmoru, a uhićen je na graničnom prijelazu Stara Gradiška na povratku u Hrvatsku. Nakon uhićenja doveden je na Županijski sud u Velikoj Gorici koji mu je prije dvadesetak dana odredio jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

Prema neslužbenim podacima tužiteljstvo strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarca koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

  • +17
Damir Škaro Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Škaro je, neslužbeno se doznaje, na ispitivanju opovrgnuo sve navode iz prijave i rekao da je žrtva namještaljke 42-godišnjakinje, koja u Autoklubu radi tek dva mjeseca, a negirao je i da je žrtvi prijetio.

Prema statutu HDZ-a, stegovni postupak mora biti završen u roku od 90 dana od dana kada je mjerodavni časni sud zaprimio odluku ovlaštenog tijela o pokretanju stegovnog postupka protiv člana stranke.