govor mržnje

HDZ-ovka Ivona Milinović koja je svojim izjavama šokirala zemlju isključena iz stranke

08.12.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Riječka gradska vijećnica Ivona Milinović u petak je isključena je iz stranke odlukom Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a, a nakon što je zbog govora mržnje stegovne mjere zatražila gradska organizacija te stranke, javlja portal Rijeka danas

Milinović je u 'Podcastu Velebit' iznijela niz kontroverznih izjava vezanih uz srpsku nacionalnu manjinu kojima je šokirala zemlju.

Za pjesmu Hajdukovih navijača Torcide 'Rijeko puna si Srba/Ne brini, Rijeko, ima još vrba' rekla je kako je neprimjereno pjevati takve pjesme 'i davati Pupovcu argument da sutradan plače, 'evo su Hrvati fašisti'.

'Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40', izjavila je u toj emisiji Milinović.

Očito je odluka motivirana sviješću o velikoj šteti koju imidžu te stranke nanose ekstremističke izjave vijećnice koja se potpuno oteli svakoj kontroli gradske i nacionalne stranačke organizacije, navodi portal Rijeka danas.

Milinović je nedavno smijenjena i s mjesta predsjednice Odbora za manjine Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Gradsko vijeće je ranije zaključkom pozvalo Milinović da ponese ostavku na mjesto gradske vijećnice što je ona odbila učiniti.

Ivona Milinović u podcastu Projekt Velebit Izvor: Društvene mreže / Autor: Projekt Velebit