REAKCIJA BIVŠEG MINISTRA

Hasanbegović: Notorna je laž da sam reklamirao knjige na neonacističkom portalu

01.09.2017 u 15:35

Bionic
Reading

Nakon što je tportal objavio tekst o gašenju neonacističke stranice Stormfront na čijem su forumu reklamirane, između ostalog, knjige bivšeg ministra kulture Zlatana Hasanbegovića, redakciji se obratio i prozvani povjesničar kazavši kako se radi o 'najobičnijoj laži'

'Notorna je laž i glupost da sam reklamirao i prodavao knjige na tom neonacističkom portalu. 'Svatko može tamo stavljati knjige, jer se radi o običnom forumu. Takvih je lažnih napisa isuviše', zaključio je ukratko za tportal Hasanbegović.

Podsjetimo, tportal je objavio vijest o gašenju neonacističkog portala Stormfront nakon što je pružatelj usluge domene nakon prijava američkog Odvjetničkog vijeća za zakonska civilna prava da krši prava usluga promoviranjem rasno motiviranog nasilja i mržnje.

Tportal je objavivši vijest o gašenju portala naveo kako su se na toj stranici reklamirale su se i knjige iz vlastite izdavačke djelatnosti bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, među kojima je i 'Europska nova desnica' Tomislava Sunića.

  • +5
Zlatko Hasanbegović Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Radi se, naime, o povratniku iz emigracije, koji je 2013. bio nestranački kandidat za Europski parlament na listi Hrvatske čiste stranke prava, a čijom je Mladeži nekadašnji ministar Hasanbegović svojedobno predsjedao.