nije impresioniran

Hasanbegović na Frljićevoj predstavi: Zanimalo me kako na sceni izgleda moj lik sa svinjskom glavom

21.01.2018 u 10:04

Bionic
Reading

Premijeru predstave 'Šest likova traži autora', djela Luigija Pirandella, u režiji Olivera Frljića pogledao je i bivši ministar kulture i politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović

'Na predstavu sam otišao iz dva razloga. Da bih mogao komentirati, moram je pogledati. Drugo, zbog urođene znatiželje s obilježjima stanovitog mazohizma. Zanimalo me, naime, kako na sceni izgleda moj lik sa svinjskom glavom kojeg u stavu muslimanske molitve lopatom kokaina pričesti biskup Mile Bogović.

Zanimalo me i kako izgleda moj kazališni lik koji nakon biskupske kokainske pričesti sudjeluje s kazališnom Željkom Markić, Velimirom Bujancem, Josipom Klemmom i ostalima u nogometnom udaranju glave mrtvog novorođenčeta. Zanimalo me i kako izgleda prizor kada lik silovane žene polegnute na hrvatsku zastavu simbolički revolveraškim hicem likvidira sve spomenute. Osim toga, u predstavi tu i tamo ima i Pirandella', rekao je Hasanbegović, piše Večernji list.

Napomenuo je da on Frljiću, da je ravnatelj Kerempuha, ne bi dao da režira predstavu ne zbog političkih razloga, već zbog estetskih.

  • +25
Brojni uzvanici na premijeri predstave "Šest likova traži autora" u Kerempuhu Izvor: Pixsell / Autor: Auto