ANONYMOUS OPET U AKCIJI

Hakeri objelodanili kreditne malverzacije Bank of America

15.03.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Sada već kultna hakerska skupina Anonymous objavila je e-mailove kojih se dokopao bivši zaposlenik Bank of America, a iz kojih je očito da je banka muljala s nedozvoljenim kreditima

Još jednim prelijevanjem iz očitog u bjelodano, hakeri iz kolektiva Anonymous servirali su javnosti seriju e-mailova u kojima zaposlenici osiguravateljske kuće Balboa diskutiraju o načinima prikrivanja tragova vezanih za nedozvoljene sub-prime kredite kojima su opteretili gomilu ljudi ne bi li im na kraju konfiscirali imovinu zbog nemogućnosti njihova vraćanja. Balboa je u vlasništvu Bank of America i bivši zaposlenik te institucije popalio je mejlove svojih kolega te ih proslijedio Anonymousu

Ukratko, zaposlenici Balboe raspravljaju o tome treba li izbrisati identifikacijske brojeve ugovora iz baze podataka tako da se više ne mogu dovesti u vezu s drugim dokumentima. To je i učinjeno.

U seriji objavljenih e-mailova nalazimo i one u kojima dotični bivši zaposlenik naziva spornu banku kultom te tvrdi da mu žele sustavno uništiti karijeru. 'Dobro sam poznat u Bank of America. Pokazali su svim zaposlenima moju sliku i označili me kao terorista', piše u jednom od mailova.

Banka u početku nije bila dostupna za komentar, no ubrzo poslije izašla je s izjavom da ukradeni mailovi nisu povezani s masovnim gubitkom hipoteka.

Julian Assange je krajem prošle godine najavio skoru objavu dokumenata koji će potopiti nekoliko velikih banaka, no nije sigurno je li mislio na Bank of America. Ako da, malo je vjerojatno da će banka pretrpjeti ozbiljnije posljedice, a odlučila je prodati osiguranje Balboa za 700 milijuna dolara.