MOKRI I SKLISKI KOLNICI

HAK: Zbog jakog vjetra zabrane prometa autobusima

17.06.2019 u 08:14

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, autocesti A7 Draga-Šmrika i dionicama Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski i Senj- Karlobag promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionicama Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te se vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

  • +14
Munje nad Zagrebom Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog portala tunela Sv.Rok vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, zbog olujnog vjetra. Zbog olujnih udara vjetra na dionici autoceste A6 od čvora Delnice do čvora Kikovica, rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima), koja se kreću u smjeru Rijeke, preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak dionice Delnice - Kikovica državnom cestom DC3.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.