stanje na cestama

HAK: Moguća poledica, oprezno na mostovima i nadvožnjacima

26.11.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima pa iz HAK-a vozačima savejtuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici.

Zbog prosvjeda, na državnoj cesti DC520 kod kružnog toka promet prema GP Slavonski Šamac je preusmjeren preko Kruševice.

Prema graničnom prijelazu Županja osobna vozila prometuju obilazno (uz regulaciju i nadzor policijskih službenika), a promet autobusa i teretnih vozila je otežan. Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Jelsa-Bol-Split.

Uočen je jelen na autocesti A1 na dionici Karlovac-Novigrad.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Predmet na kolniku na autocesti A1 između 12. i 13. km u smjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala-DC8; Stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Paški most; Krčki most; Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.