stanje na cestama

HAK još uvijek hakiran; vozačima poručili kako će do informacija za produženi vikend

06.06.2023 u 22:38

Bionic
Reading

Tijekom noći hakirane su stranice i aplikacija Hrvatskog autokluba (HAK). Glasnogovornik Alen Vojvodić odgovorio je kada će se osposobiti HAK-ove usluge

'Riječ je o ozbiljnom napadu i podnijeli smo kaznenu prijavu policiji. S kolegama u policiji radimo na tome da utvrdimo što se točno dogodilo, da utvrdimo razmjere situacije i trebat će nam neko vrijeme da se sve sazna. Još je prerano govoriti o razmjerima štete', rekao je glasnogovorik HAK-a Alen Vojvodić za RTL Danas.

Dodao je kako podaci za 230 tisuća članova HAK-a, kako se za sada čini, nisu ugroženi.

'Prerano je govoriti i nadamo se da nije došlo do takve vrste proboja.', istaknuo je te dodao kako žele detaljno utvrditi što se dogodilo.

Vojvodić kaže kako rade na tome da što prije uspostave svoje servise koji su važni za korisnike. 

'Tehnička pomoć na cesti funkcionira putem broja 1987. Informacije o stanju na cestama ne možete pogledati na mobitelu ili na karti, ali možete dobiti informacija preko radio emisija. Vozački ispiti se provode tamo gdje je to moguće, ponegdje se ne mogu provoditi', rekao je glasnogovornik HAK-a.

Na pitanje, zašto HAK nije na popisu tvrtki od njih 60 koje nadzire SOA koja pazi na kibernetičku sigurnost, kaže kako je HAK udruga građana i da očito trebaju poraditi na sigurnosti, pa tako i kibernetičkoj.

'Izvući ćemo zaključke i potrudit ćemo se da se to više ne ponovi. Predstojeći dugi vikend nastojimo biti na usluzi građanima i radi ćemo na tome da informacije budu dostupne. Ako ne, bit će dostupne putem radio postaja.', poručio je Vojvodić.