POGREŠKA U PROCEDURI

Hajduk: Dužni jesmo, ali platiti nećemo

24.02.2012 u 19:33

Bionic
Reading

Šibenik, koji jedva uspijeva namaknuti sredstva za golo preživljavanje, odnosno izbjegavanje izbacivanja u najniži rang, čeka uplatu Hajdukovog duga, ali s Poljuda poručuju kako svoj dug nemaju namjeru isplatiti

Iako je arbitražni sud HNS-a donio odluku prema kojoj je Hajduk dužan Šibeniku platiti zaostatak od 350.000 eura za transfer Ante Rukavine sa Šubićevca na Poljud, iz redova hrvatskog doprvaka dolazi hladno priopćenje u kojemu susjedima iz Krešimirovog grada daju do znanja da nemaju namjeru ispuniti svoju obavezu.

'Odluka Arbitražnog suda HNS-a u postupku NK Šibenik protiv HNK Hajduka je pristigla u klub, a prema kojoj je HNK Hajduk dužan isplatiti NK Šibeniku 3.349.723 kuna. Međutim, s obzirom da HNK Hajduk sukladno Zakonu o arbitraži ima mogućnost podnošenja tužbe Županijskom sudu u Zagrebu radi poništenja ove odluke, HNK Hajduk će iskoristiti to zakonsko pravo i podnijet će tužbu, te tražiti poništenje ove odluke budući da u odluci Arbitražnog suda postoje određeni pravni propusti, nadajući se pozitivnom ishodu. Protiv odluke Županijskog suda u Zagrebu, po potrebi, stranke će imati mogućnost izjaviti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske,' stoji u priopćenju prvanog zastupnika Hajduka Damira Primorca.

Hajduk već ima iskustva s ovom vrstom pravne prakse, obzirom da su putem Vrhovnog suda osporili odluku arbitražnog koja je od njih zahtijevala da NK Neretvi isplate 200.000 eura za transfer Darija Srne.