savjetovanje

HAC pokrenuo aktivnosti oko dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, za 10,9 kilometara 300 milijuna kuna

08.03.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Hrvatske autoceste (HAC) su objavljivanjem savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima i javnog natječaja za izvođače radova, pokrenule aktivnosti za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, dionice od Lekenika do čvora Siska, priopćili su u ponedjeljak iz te tvrtke

Savjetovanje je okončano 2. ožujka nakon čega je izrađeno izvješće i stekli su se uvjeti za nastavak postupka odnosno objave javnog natječaja za izvođača radova. Javni natječaj objavljen je 3. ožujka u Europskom oglasniku javne nabave i Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Ukupna procijenjena vrijednost radova izgradnje i opremanja kompletne dionice autoceste od Lekenika do čvora Sisak iznosi 300 milijuna kuna (uključeni putni prijelazi), a planirani rok za izvođenje radova je dvije godine.

Podsjetimo, Vlada je 4. veljače usvojila zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionice Lekenik - Sisak, a rečeno je da bi ta dionica duga 10,9 kilometara i procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, mogla biti gotova za dvije do dvije i pol godine.

Hrvatske autoceste ishodile su građevinsku dozvolu  za dionicu Lekenik - Sisak, duljine 10,9 kilometara. Radovi na izmještanju instalacija za čitavu dionicu su u tijeku. Od ukupno ugovorenih 23 milijuna kuna do sada je realizirano radova u vrijednosti 17,7 milijuna kuna, a preostali radovi na izmještanju instalacija trebali bi završiti do kraja ove godine. 

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na dionici Lekenik - Sisak su u tijeku (trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna), a javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjene vrijednosti, 7,5 milijuna kuna, planirana je za travanj ove godine.