hac

Od 31. ožujka spuštaju se rampe na naplatnim kućicama autoceste Zagreb - Sisak: Počinje naplata cestarine ukinute nakon potresa

26.02.2021 u 10:16

Bionic
Reading

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u petak da se produljuje rok besplatne cestarine na autocesti A11 Zagreb -Sisak, do 31. ožujka u ponoć

Podsjećaju da su radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i kretanja stanovništva na području pogođenom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatske autoceste prestale naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak 29. prosinca u 15:00 sati.

Apeliraju na sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti pa tako i na prilazima naplatnim postajama.

Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa na cesti i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i krajnjim oprezom, kažu u Hrvatskim autocestama.

  • +8
Petrinja dva i pol mjeseca nakon razornog potresa Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić