ruše se rekordi

HAC objavio koliko je na Lučkom naplatio cestarine u odnosu na lani

13.08.2023 u 20:13

Bionic
Reading

Na naplatnoj postaji Lučko naplaćeno je pet posto više cestarine nego lani, izvijestio je u nedjelju voditelj tehničke jedinice naplate cestarine Lučko Ivan Samarin.

"Danas imamo nešto jači ulaz na naplatnoj postaji Lučko", rekao je u izjavi za Dnevnik HRT-a i izvijestio da je do 18 sati ostvareno 33 tisuće i sto ulaza.

Samarin je objasnio da se ne može zaključiti kako se turistička sezona približava kraju jer je i dalje prisutan veliki priljev vozila u kontinuitetu.

"Rast je od 2 do 5 posto na ulaznim trakovima i na izlazu oko 5 posto. Danas je naplaćeno 28 tisuća vozila na Lučkom i Demerju što je u usporedbi s prošlom godinom negdje oko pet posto više. Korisnici sve više koriste beskontaktnu naplatu jer su primijetili da mogu brže i lakše proći", rekao je Samarin. Samarin je rekao da se u ponedjeljak u jutarnjim satima očekuje pojačan priljev vozila prema Jadranu, dok se u utorak u popodnevnim satima očekuje veliki broj vozila prema unutrašnjosti.

  • +15
Kilometarske kolone pred naplatnom postajom Lučko Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon kilometarskih kolona i prometnih nesreća na cestama, u nedjelju je stanje znatno bolje. Pojačan je promet i prema moru i prema kopnu, no kolone su se stvarale samo na nekoliko uobičajenih kritičnih točaka - u Zagrebu na naplatnim postajama, na Krčkom mostu. Trenutačno nema većih kolona i duljih čekanja.