KAOS U GRČKOJ

Uhićeni Hrvati u hotelu u centru Atene su zapravo turisti

08.08.2023 u 16:42

Bionic
Reading

Kaos i problemi u Ateni ne staju nakon što je u sinoćnjoj tučnjavi između Bad Blue Boysa i navijača atenskog nogometnog kluba AEK ubijen 29-godišnji Grk. Grčki mediji poslijepodne su tvrdili da se u hotelu u centru Atene nalazio dio Bad Blue Boysa koji sinoć nisu uhićeni nakon sukoba

Policija je u utorak oko 13 sati okružila hotel i pripremila akciju uhićenja. Uhitili su devetero hrvatskih građana u hotelu u centru Atene, no naposljetku se ispostavilo da je riječ o turistima koji nemaju veze s tragičnim događajem, stoga ih je policija pustila, piše grčki SDNA.

U noći s ponedjeljka na utorak 29-godišnji navijač nogometnog kluba AEK iz Atene ubijen je uslijed tučnjave navijača. Najmanje osmero je ozlijeđenih, a prema pisanjima grčkih medija, u bolnici su četiri navijača, od toga trojica grčkih i jedan Hrvat. U neredima je sudjelovalo oko 120 navijača iz Hrvate, od čega je uhićeno više od njih 90.

Grčka je lani povećala maksimalne kazne za sudjelovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina zatvora.

UEFA je u utorak službeno objavila da je utakmica 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama, koja se trebala igrati večeras, odgođena nakon navijačkih nereda.

Tako će se prva utakmica između Dinama i AEK-a biti igrati u Zagrebu 15. kolovoza s početkom u 20 sati. Uzvratna utakmica igrat će se u Ateni, 19. kolovoza u 20.45 sati. Obje utakmice igrat će se bez gostujućih navijača.