NEREDI U ATENI

Grčka policija pustila devet Hrvata iz pritvora

08.08.2023 u 21:47

Bionic
Reading

Od 98 ljudi, većinom Hrvata koji su uhićeni nakon velikih navijačkih izgreda u Ateni, grčka policija pustila je devet Hrvata i četiri Grka na slobodu iz pritvora, pišu grčki mediji

Tako je u zatvoru ostalo još 75 Hrvata. Policija još uvijek po Ateni i cijeloj državi te graničnim prijelazima traži Dinamove navijače kako bi ih ispitala o masovnoj tučnjavi u kojoj je poginuo 29-godišnji grčki navijač Michalis Katsouri, prenosi N1.

Na granici s Albanijom uhićen je tako 20-godišnji hrvatski državljanin za kojeg se smatra da je sudjelovao u neredima i ubojstvu Katsourija.

Podsjetimo, unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između aktualnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu, gdje se danas od 20:45 trebala odigrati prva utakmica.

Policija je zatražila odgodu meča, a UEFA je to i odobrila. Utakmica je odgođena. Prva utakmica Dinama i AEK-a u Zagrebu igra se u utorak 15. kolovoza od 20 sati, a uzvratna četiri dana kasnije u Ateni.