priopćenje kluba

AEK objavio: Ubile su ga profesionalne ubojice koje su došle iz Zagreba

08.08.2023 u 18:59

Bionic
Reading

Tijekom utorka stiglo je i službeno priopćenje AEK-a. Iz grčkog su prvaka reagirali nakon što je u sukobu navijača Dinama i AEK-a u ponedjeljak u Ateni ubijen domaći navijač Michalis Katsouris (29)

'Michalisova obitelj tuguje zbog gubitka djeteta, a obitelj AEK-a tuguje zbog tragičnog gubitka dragog člana, mladog čovjeka', stoji na početku priopćenja koje je objavio grčki prvak AEK te nastavlja:

'Ubili su ga profesionalni ubojice, organizirani kriminalci koji su prešli granicu i došli iz Zagreba. Udružili su se ovdje sa svojim grčkim suradnicima s jedinom namjerom da ubiju.

Gubitak Michalisa ostavio nas je razorene. Ne možemo vjerovati da smo ga izgubili na ovakav način. Bio je brutalno ubijen, a i neka su djeca ozbiljno ozlijeđena. Kriminalci koji su ubili Michalisa moraju odmah biti identificirani i skupo platiti za brutalnost. Izgrednici i njihovi pomagači, Hrvati i Grci. Nećemo stati.

Predvidjeli smo što će se dogoditi i sve naše relevantne informacije, uključujući i videomaterijal, satima ranije dali smo na uvid nadležnim tijelima. Nažalost, to što danas ne oplakujemo još više žrtava isključivo je zasluga hitne intervencije osiguranja stadiona i običnih građana.

  • +7
Dinamo uz jake mjere osiguranja odlazi iz hotela nakon što je utakmica odgođena Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Posvetimo se borbi za privođenje krivaca pravdi. AEK će u tome biti protagonist. Nadamo se i vjerujemo da više nećemo ostati sami.

Na kraju se okrećemo našim navijačima. Mi smo jedno s vama u žalosti i slomljenom srcu za Michalisom i načinom na koji je izgubljen. No potrebna je smirenost, suzdržanost i poštovanje uspomene na heroja Michalisa. Posvetimo se svi isključivo borbi za privođenje krivaca pravdi. AEK će u tome biti protagonist. Nadamo se i vjerujemo da nas više neće ostaviti same', stoji u priopćenju kluba.

  • +11
Nogometaši AEK-a odali su počast ubijenom navijaču Izvor: Pixsell / Autor: Stelios Stefanou/EUROKINISSI/PIX