šef SDP-a u Rijeci

Grbin: Ova godina pokazala je kako se može upravljati ili lutati. Da nije bilo Komadine i njegovih proaktivnih mjera...

  • Autor: D. Su./Hina
  • Zadnja izmjena 21.12.2020 13:30
  • Objavljeno 21.12.2020 u 13:15
Peđa Grbin u Rijeci

Peđa Grbin u Rijeci

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ponedjeljak je ustvrdio da se u ovoj godini pokazalo kako se može uspješno upravljati, kao u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ili 'lutati poput Vlade RH'

Grbin je, govoreći na konferenciji za novinare u Rijeci, rekao da je taj grad među prvima u Hrvatskoj donio ozbiljan program pomoći gospodarstvenicima i građanima u korona krizi. Primorsko-goranska županija je pokazala kako se mjere mogu donositi proaktivno.

'Da nije bilo Istarske i Primorsko-goranske županije i Zlatka Komadine i njihovih proaktivnih mjera, pitanje je bi li vlada uvela mjere koje su bile potrebne da se u prvom valu koliko-toliko uspješno borimo s korona krizom, što u drugom valu nismo uspjeli', rekao je Grbin.

'Nakon posljednjeg uvođenja strogih mjera došlo je do opadanja broja zaraženih i epidemološka slika se popravlja pa se postavlja legitimno pitanje zašto se to nije učinilo ranije', ustvrdio je predsjednik SDP-a. Postavlja se i pitanje, dodao je, zašto Rijeka i PGŽ već sad imaju jasan program pomoći gospodarstvenicima, a Vlada nema. Rijeka i PGŽ trebaju ostati kraj slobode, pravde i demokracije, a to se jamči jedino pobjedom SDP-a na lokalnim izborima, zaključio je Grbin.

  • +4
  • +1

Rijeka: Konferencija za medije SDP-a na kojoj je sudjelovao i Peđa Grbin

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a Marko Filipović naveo je da se SDP sprema za još jedan mandat upravljanja Rijekom. Pregovaramo, kazao je, s mogućim koalicijskim partnerima i nadamo se da će u drugom krugu izbora sve stranke lijevo od centra stati iza SDP-a.

Filipović je, osvrćući se na proteklu godinu u Rijeci, istaknuo uspješan početak, stanku zbog zatvaranja te snažan zamah organizacije kulturnih događanja tijekom ljeta u okviru Europske prijestolnice kulture. Rijeka je pokazala da je tolerantan, multietničan i mulikulturalan grad s mnogo kreativnih pojedinaca i udruga, ocijenio je. U krizi se pomoglo poduzetnicima i građanima, a u gradu su u tijeku veliki investicijski projekti, poput gradnje nove bolnice, ulaganja u lučku i cestovnu infrastrukturu te hotelski kompleks na Costabelli, naglasio je Filipović.

Marko Filipović

Marko Filipović

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina je ustvrdio da građani, zahvaljujući SDP-ovu obnašanju vlasti u županiji i Rijeci, prepoznaju stabilnost. Istaknuo je velika ulaganja na području županije ove i godine prije, više od šest milijardi kuna u projekte prometne, energetske i društvene infrastukture, uključujući ulaganja u školstvo, zdravstvo i pomorsko dobro. "Ono što smo obećali izvršavamo. Uvjeren sam da građani ovog kraja žele živjeti socijeldemokratske vrijednosti, ako i nisu članovi ili simpatizieri SDP-a", naveo je Komadina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!