PORUKA PREKO FACEBOOKA

Grabar Kitarović prozvala kritičare za nedostatak domoljublja

11.01.2017 u 09:53

Bionic
Reading

Nekoliko dana po povratku iz posjeta SAD-u, čije detalje još uvijek taji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović oglasila se putem Facebooka - najavila je da će večeras u 21:15 sati biti emitiran njezin nastup u emisiji novinara Tihomira Dujmovića 'Iza zavjese' na HTV-u

'Na današnji dan prije dvije godine izabrana sam za Predsjednicu Republike Hrvatske. Hvala vam na povjerenju koje ste mi ukazali i znajte da vas nikada neću iznevjeriti. Uvijek mi je na prvom mjestu dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana i sve što činim, u zemlji i inozemstvu, usmjereno je na povratak optimizma i vjere u nas same.

Nemojte dopustiti da vas obeshrabre oni kojima ništa ne predstavlja ni hrvatska država ni hrvatske institucije. O tome ću govoriti večeras na HTV1 u emisiji Tihomira Dujmovića 'Iza zavjese' u 21:15', najavila je predsjednica, kojoj je domoljublje očito i dalje udarna proklamacija u poslu kojim se bavi te sve one koji propituju njezino djelovanje neizravno optužuje za njegov nedostatak.


Predsjednica za danas nema planirane nikakve službene aktivnosti, barem ako je suditi po internetskoj stranici Ureda predsjednice, gdje podaci nisu ažurirani jer niti jučerašnji sastanak s veleposlanikom Jonathanom Mooreom, voditeljem Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u BiH, nije bio najavljen.

S Mooreom je predsjednica razgovarala o važnosti vraćanja usredotočenosti međunarodne zajednice na stanje u Jugoistočnoj Europi, posebice u BiH 'u kontekstu nedavnih zbivanja', priopćio je Ured predsjednice. 'Veleposlanik Moore istaknuo je kako cijeni iskrenu zabrinutost Predsjednice Republike za stabilnost Bosne i Hercegovine te dijeli značaj prepoznavanja terorističke ugroze', stoji u priopćenju. 

Predsjednica je istaknula važnost i potporu koju će RH i nadalje pružati BiH na njezinu putu ulaska u članstvo Europske unije i približavanju NATO-a kroz aktiviranje Akcijskog plana za članstvo. Složili su se kako nema stabilne BiH bez Hrvata, a predsjednica je posebno naglasila važnost poštovanja prava hrvatskog naroda kao jednog od triju jednakopravnih konstitutivnih naroda.

'Veleposlanik Moore predstavio je hrvatskoj Predsjednici rad i aktivnosti Misije OESS-a. Posebno je naglašena važnost obrazovanja i suradnje u kontekstu iskorjenjivanja radikalizacije. Istaknuo je ulogu Hrvata u Bosni i Hercegovini kao predvodnika procesa europskih integracija ove države', zaključio je Ured predsjednice.