oglasilo se ministarstvo

Gotova inspekcija u slučaju smrti novinara Matijanića, evo što sada slijedi

17.08.2022 u 18:51

Bionic
Reading

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da su provedeni inspekcijski izvidi u KBC-u Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i ambulanti liječnice obiteljske medicine pokojnog novinara Vladimira Matijanića.

'Obavljeni su razgovori sa svim izravnim sudionicima iz zdravstvenog sustava vezano uz ovaj događaj i izvršen uvid u svu medicinsku dokumentaciju, kao i preslušani svi audio zapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama', poručuju iz Ministarstva zdravstva.

'Prikupljeni materijali predmet su sada stručne analize liječnika specijalista za pojedina područja što je temelj za donošenje zaključka inspekcije. U cijeli proces aktivno je uključeno i Županijsko državno odvjetništvo te će se po dobivenim rezultatima navedenih izvida promptno izvijestiti obitelj pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tijela te hrvatska javnost', priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, novinar Indexa Vladimir Matijanić umro je 5. kolovoza od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

  • +3
Vladimir Matijanić Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX