PORTUGAL IDE DALJE

Goropadni Ronaldo poslao Nizozemce kući

17.06.2012 u 22:40

Bionic
Reading

Portugal je u posljednjem kolu 'strašne' skupine B nogometnog Eura svladao Nizozemsku rezultatom 2:1 (1:1) i prošao u četvrtfinale kao druga momčad skupine iza nedodirljive Njemačke

Nizozemski izbornik Van Marwijk se odlučio za ofenzivnu varijantu i u otvorenoj nogometnoj bitki uspjeli su si stvoriti priliku za prolaz. Van der Vaart je u 11. minuti dalekometno pogodio, ali Cristiano Ronaldo je čekao svoj trenutak.

Dvoboj je otvorio s tri promašaja, ali u 28. minuti je izbjegao zaleđe i lakoćom svladao usamljenog vratara Stekelnburga. Osim gola, isticao se i trkom, dodavanjima, silinom... probudio se najbolji europski igrač i Portugal može daleko.

U nastavku je Portugal zadržao konce igre u svojim rukama,a apsolutni dirigent bio je Realov frontmen koji je namještao zicere svojim suigračima. S obzirom na to da nisu zabili drugi, Ronaldo je u 75. minuti pogodio sam, i to nakon izvrsne asistencije Nanija.

Van der Vaart je do kraja pogodio stativu, a istom mjerom uzvratio je i Ronaldo koji je apsolutni heroj dana. S obzirom na to da je Njemačka slavila protiv Danske (također 2:1), Portugalci nisu morali strepiti za ishod, već su zasluženo došli u drugi krug gdje će se za polufinale sastati sa Česima.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!

Van der Vaartova golčina za nadu Nizozemaca
Golovi Ronalda prikazuju samo dio njegove velike predstave
EURO, Skupina B, 3. kolo
Portugal 2 1 Nizozemska
Strijelci
0:1 R. Van der Vaart (12') 1:1 C. Ronaldo (28')
2:1 C. Ronaldo (73')
Sastavi
R. Patrício
B. Alves
Pepe
F. Coentrăo
J. Pereira
M. Luis Pinto Veloso
J. Moutinho
R. Meireles (72' C. Dias de Castro)
C. Ronaldo
H. Postiga (64' N. Oliveira)
L. Nani (87' Rolando)
M. Stekelenburg
J. Mathijsen
R. Vlaar
J. Willems (67' I. Afellay)
G. Van Der Wiel
R. Van der Vaart
N. De Jong
W. Sneijder
A. Robben
K. Huntelaar
R. Van Persie
Žuti kartoni
J. Pereira 90'
J. Willems 51'
R. Van Persie 69'