UZ BOK ZEKANOVIĆU

Glavaš o koroni: Vi koji mi dolazite kući, ili hoćete popiti kavu u kafiću, ne činite to

13.12.2021 u 17:45

Bionic
Reading

Optuženik za ratne zločine Branimir Glavaš oglasio se na Facebooku porukom o koronavirusu, stajući uz bok saborskom zastupniku Hrvoju Zekanoviću koji poziva na cijepljenje

'Ja sam se cijepio 2x, cijepit ću se i treći puta. Vi koji mi dolazite kući, ili hoćete popiti kavu u kafiću, ne dolazite mi kući, ili me ne zovite na kavu. Poštujem Vaš izbor, ali poštujte i Vi moj', naveo je Glavaš.

Njegova objava generirala je mnoštvo komentara. Prenosimo neke od njih, u izvornom obliku, tek ponešto skraćene.

  • Uz svo dužno poštovanje generale al ovaj vaš stav samo podgrijava daljnje podjele koje idu u prilog onima koji vas progone. Napravili su preko 1500 udruga zadruga da nas podjele, djele nas na ustaše i partizane, djelili su nas na cjepljene i necjepljene sad još daljne podjele malo razmislite kamo vode. Vaše osobno pravo je na cjepljenje i to je vaš osobni stav al na ovakav način pisat je neprimjereno od Vas.
  • Generale ja sam prije mijesec dana podijelio sasvim drugaciju objavu. U moju kucu svi su dobrodosli na kavicu ili bilo koje pice bili cijepljeni ili antivakseri. POZDRAV Generale!
  • BOZE JA MISLILA VI STE JEDAN NORMALAN COVJEK !!! DJELITE LJUDE NECJEPLJENE U 2 KLASU !!!!! ZATO OVI NECJEPLJENI NECE VAMA DOCI NA SAHRANU A KAKO SE CINI NI MENI

Podsjetimo, nekadašnji osječko-baranjski župan, osnivač HDZ-a i ratni čelnik sekretarijata za obranu, a kasnije utemeljitelj i saborski zastupnik HDSSB-a, izjasnio se u listopadu kako ne razumije činjenični opis optužnice za ratni zločin u Osijeku 1991. godine te da smatra kako je optužnica 'najobičnija konstrukcija'.

Suđenje u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom siječnju 2020. ukinuo odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda iz ožujka 2019. prema kojoj se ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim suoptuženicima.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odradio i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gdje je otišao uoči izricanja prve presude.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ