AMBICIOZNI MMO

Funcom planira 7 godina sadržaja za The Secret World

11.04.2011 u 08:48

Bionic
Reading

The Secret World, ambiciozni Funcomov MMO, sedam će godina nakon izlaska biti nadopunjavan dodatnim sadržajima, najavljuju autori

The Secret World najnoviji je, ali i najambiciozniji MMO projekt studija Funcom dosad. Ista je ekipa, naime, zaslužna i za uspješnice Anarchy Online te Age of Conan.

 

'Već smo započeli rad i na sadržajima koje ćemo lansirati tek nakon izlaska igre', izjavio je Ragnar Tornquist za Eurogamer, i to za igru koja još nema utvrđen niti datum izlaska. The Secret World bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2011. ili 2012. godine.

 

'Čim započnete igrati igru, moći ćete vidjeti u kojemu bi se smjeru sadržaj mogao razvijati. Imamo hrpu sadržaja za igru i za sadržaje nakon izlaska same igre. Koliko će potrajati? To ovisi o željama igrača', izjavio je Tornquist. 'Imamo planove izdavati dodatne sadržaje sedam godina nakon izlaska igre. To će uključivati i nadopunu priče, što znači da igra tek počinje kada je izdamo.'

 

The Secret World je već nekoliko godina u razvoju i radi se o prilično hrabrom projektu koji već sada prilično odskače od trenutne ponude MMO naslova na tržištu, što je vidljivo i iz ovog trailera:

 

 

U The Secret Worldu tako neće postojati ni klase ni leveli, već samo vrlo kompleksan sustav skillova koji će omogućavati iznimno veliku individualizaciju svakog pojedinog lika. Radnja MMO-a bit će smještena u sadašnjost i to u stvarne gradove poput Londona i New Yorka, ali i u neka mitska područja, jer osim putovanja kroz prostor, postojat će i putovanje kroz vrijeme u mjesta obitavanja drevnih naroda. Iako su se zbog toga pojavila nagađanja da bi tematski igra mogla biti povezana s izvrsnom Funcomovom avanturom Dreamfall: The Longest Journey, Tornquist je takva nagađanja kategorički opovrgnuo.

 

The Secret World u produkciji je za PC i Xbox 360.