prevrtanje na a3

[FOTO/VIDEO] Policija objavila kako je došlo do prometne nesreće u kojoj je kod Slavonskog Broda poginulo deset osoba

25.07.2021 u 15:54

Bionic
Reading

Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se rano jutros dogodila na autocesti A3 u kojoj je u prevrtanju autobusa smrtno stradalo deset osoba

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 6 sati i 19 minuta, zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je nekoliko osoba smrtno stradalo, dok je više ozlijeđeno, priopćili su iz PU brodsko-posavske. Ravnateljstvo civilne zaštite je u objavi bilo preciznije. Oni navode da se radi o autobusu iz Kosova i prema trenutno dostupnim podatcima svi putnici su strani državljani, vjerojatno Kosova, od kojih je deset osoba smrtno stradalo, a 44 osobe prevezene su na liječenje u bolnicu u Slavonskom Brodu te bolnicu u Novoj Gradišci.

Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka.

Prometna nesreća na A3 Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava, radi izvlačenja tijela unesrećenih.

Zbrinute osobe u bolnici u Slavonskom Brodu obišli su u ime Vlade RH ministar zdravstva Vili Beroš i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, kao i veleposlanik Kosova u Zagrebu Gëzim Kasapolli i Maja Grba-Bujević, zastupnica u Hrvatskom saboru. Preostalim neozlijeđenim osobama iz autobusa na prijedlog Područnog ureda civilne zaštite Osijek Ravnateljstva civilne zaštite, nužni smještaj je osigurao Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije. Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut izražava sućut obiteljima poginulih osoba, a ozlijeđenim osobama želi brzi i uspješan oporavak.

  • +25
Prometna nesreća na A3 Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo / CROPIX

U vremenu od 7,40 sati, dionicom autoceste A3 promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno te je u 11,35 sati pušten jednom prometnom trakom.

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu.