nezaboravni izlasci

[FOTO] Preminula osječka legenda Jozo Trovač, čiji su hamburgeri 'liječili mamurluk'

11.04.2022 u 12:15

Bionic
Reading

Preminuo je Jozo Jakobović, među Osječanima popularni Jozo Trovač, kojega će se mnogi sjećati po hamburgerima koje im je pripremao na povratku iz noćnog života u Tvrđi

U ponedjeljak ujutro u 70. godini života preminuo je Jozo Jakobović, među Osječanima popularni Jozo Trovač. Osječani i mnogi drugi pamtit će ga po legendarnom upitu: 'Jedan sa svime?', piše SiB.

Malo tko je uživao u noćnom životu u osječkoj Tvrđi, a da u ranim jutarnjim satima nije navratio kod Joze Trovača, ugostitelja koji je pripremao hamburgere što su 'liječili od mamurluka'.

Jozo Jakobović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

O njegovoj popularnosti govori i stranica Jozo-Trovač na Facebooku, koju su pratili i mnogi izvan Osijeka. O ovom popularnom osječkom ugostitelju mediji su pisali 2013., kada je njegov hamburger poskupio s 10 na 12 kuna, nakon što je prethodnih gotovo 18 godina držao istu cijenu. Jozo je 2017. godine pretrpio više moždanih udara, kako je tada pisao Osijek031, a tri godine prije toga trojica maloljetnika zapalila su njegov ugostiteljski objekt, čija je čitava unutrašnjost izgorjela, a šteta se procjenjivala na nekoliko desetaka tisuća kuna. No to Jozu nije omelo u tome da već sljedećeg vikenda priprema svoje poznate hamburgere u obnovljenoj kućici.