pandemija koronavirusa

[FOTO/VIDEO] Počinje se puniti i zagrebačka Arena, stiglo medicinsko osoblje; liječnica objasnila kako će to izgledati

28.11.2020 u 09:47

Bionic
Reading

S obzirom na rast broja zaraženih i sve veći pritisak na bolnički sustav, aktivira se zagrebačka Arena.

Prvi pacijenti u Arenu dolaze u subotu iza podneva, a trebalo bi ih tijekom dana stići dvadesetak. U pitanju su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom. Medicinsko osoblje je već u subotu ujutro stiglo u zagrebačku Arenu gdje će raditi idućih dana.

Voditeljica liječnika stacionara Arena Zagreb Marija Gomerčić Palčić pojasnila je za N1 kako će biti organiziran rad u Areni.

"Ovdje je sve spremno. U 12 sati prvi pacijenti doći će u Arenu. Što se tiče samog osoblja, od 8 sati ujutro svi su tu - laboranti, medicinske sestre, liječnici, pomoćno osoblje, Hrvatska vojska. Apsolutno je sve spremno, uključujući aparaturu, medikamente i osoblje. Između svakog pacijenta postojat će određeni period od pola sata tako da se može primiti svakog pacijenta, napisati mu se terapija, revidirati što je dobio i da se smjesti te da tek onda dođe drugi pacijent", kazala je Gomerčić Palčić.

GomerčićPalčić je objasnila koji će pacijenti doći prvi u Arenu Zagrebu.

Video: Igor Soban/PIXSELL

"Prvi pacijenti će biti iz Klinike za infektivne bolesti koji su srednje životne dobi i koji su lakše do umjerene bolesti, ali trebaju intravensku terapiju. Nakon toga će doći pacijenti iz KBC-a Sestre Milosrdnice i kasnije iz KB Dubrava. Ti pacijenti su malo starije životne dobi koji imaju blagu kliničku sliku ili imaju neka druga stanja, a potrebna im je hospitalizacija", pojasnila je Gomerčić Palčić.

Smjene traju 12 sati, a u toj smjeni radi šest liječnika. Za danas je predviđeno da dođe 15 do 20 bolesnika, tako da će o njima u svakoj smjeni skrbiti u tri smjene sve skupa 18 liječnika", rekla je Gomerčić Palčić.

  • +7
Medicinsko osoblje stiglo u Arenu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban