SVAĐA OKO COVID POTVRDA

[FOTO] Kaos ispred zadarske Gradske vijećnice: Nastala vriska i galama, stigao policajac, vijećnik se bojao za svoj život...

02.12.2021 u 18:58

Bionic
Reading

Vijećnici SDP-a i Akcije mladih su ovog puta izvisili sa sjednice Gradskog vijeća jer u zgradu gradske uprave nisu mogli ući zato što je na ulaz uprave stala vijećnica Marjana Botić iz Akcije mladih koja se nije željela pomaknuti s ulaznih vrata

Daniel Radeta (SDP) je u jednom trenutku zbog onemogućavanja ulaza pozvao i policiju, a u gradsku upravu je stigao jedan službenik koji će o ovom događaju napraviti zapisnik. No, Botić s ulaza nije uspio maknuti, piše Zadarski.hr.

Preostali vijećnici su bili pozvani da u zgradu uprave uđu na stražnji ulaz, no tu su mogućnost odbili jer žele ući na glavna vrata, a "ne preko prozora i sporednih ulaza".

U jednom je trenutku Botić na silu htjela ući, no zaštitar ju je uhvatio za ruku i malo jače odgurnuo na što je Botić viknula, a žene "Slobodnih ljudi Zadra" vriskom reagirale.

- Ne možete ženu tako gurati! Što je vama?! Sramite se! Maknite se s vrata - moglo se čuti iz gomile.

  • +14
Zadar Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Zaštitar je u tom trenutku rekao Anti Rubeši da takve kao što je on "jede za marendu", na što  je nastala još veća vika i galama. 

Samo par sekundi kasnije stigao je policijski službenik koji je smirio strasti, legitimirao gradske vijećnike, a Rubeša je istaknuo kako se on boji za svoj život zbog zaštitareve "prijetnje".

- Prema zakonu koji je donesen, svaka javna ustanova dobila je zadatak da ga provodi, tako da zaštitar kojeg je angažirao Grad Zadar, po zakonu o privatnoj zaštiti može  upotrijebiti sredstva prisile - pojasnio je policajac, dok je Rubeša inzistirao na tome kako se on boji i želi da ga se zaštiti.