KOLIKO KOŠTA LUKOVIĆ?

Ričard ne odustaje, zbog najnovijih poteza KK Zadar jasno je poručio: Dosuđen je penal za netransparentnost i neodgovornost u visini pola milijuna kuna

01.12.2021 u 08:09

Bionic
Reading

Uroš Luković nije više igrač KK Zadar. Zadrani su mu zahvalili na svemu što je dao klubu u ovih nekoliko mjeseci, a navijači se pitaju na što se to točno odnosi

Luković se nije uspio nametnuti ni treneru pod čijim je vodstvom počeo sezonu, Ivanom Perinčićem, niti kod njegova nasljednika Vladimira Anzulovića.

Svoje najbolje partije na Višnjiku ovaj je igrač davao kao protivnik Zadra u dresu Mornara, u zadarskom se nije proslavio. Teško je teško pronalazio snagu za odigravanje duže od 5-6 minuta u komadu, do prosjeka od 15 minuta po utakmici nije stigao.

'Uroš je tijekom igranja za KK Zadar u regionalnoj AdmiralBet ABA Ligi bilježio 8 koševa uz 3 skoka po susretu s najboljim izdanjem protiv Cibone kada je imao 16 poena, a uz to je pridodao i 7 skokova', napisao je klub u oproštajnoj objavi i poželio puno sreće u daljnjoj karijeri.

Zadar je i prije sporazumnog raskida ugovora s Lukovićem doveo zamjenu za njega pa će u nastavku sezone centarsku poziciju pokrivati 213 cm visoki Amerikanac Trevor Thompson. Službena objava o dolasku novog centra bio je putokaz Lukoviću prema izlaznim vratima. A to nešto i košta. 

Pod kojim uvjetima su se KK Zadar i srpski košarkaš razišli, tvrde nam u klubu, stvar je igrača i kluba, a to znači da će klub morati platiti svojevrsnu otpremninu Lukoviću u visini, javna je tajna, dvije njegove plaće. Dakle Lukovića će KK Zadar platiti za neigranje. Istovremeno klub je platio, ili će platiti, odštetu za Lukovićevu zamjenu Thompsona.

Tko donosi odluke o odlasku igrača i dovođenju njegove zamjene dok klub nema sportskog direktora, niti tim menadžera koji je od klupskog vodstva bio ovlašten i za ovu vrstu posla, pitanje je koje smo uputili prema klubu i saznali kako su to trener Vladimir Anzulović (koji je uočio problem u ekipi i tražio njegovo rješenje) i direktor kuba Željko Žilavec (na kojem je zadatak da zadovolji i trenerovu želju i uvjete koje oko odlaska ima Luković, odnosno dolaska Thompson).

Netransparentnost ovog slučaja nimalo se nije svidjela Eniju Meštroviću bez čije liste nema rebalansa proračuna u Gradskom vijeću pa tako ni tri dodatna milijuna kuna za KK Zadar. Popularni Ričard o svemu se oglasio preko Facebooka:

'Slijedom događaja u KK Zadar koji nas vraćaju u školske klupe na produžnu nastavu iz matematike dužni smo obrazložiti našu računsku radnju:

- Klub je bez sportskog direktora godinu ipo dana.

- Na računu kluba je 0 kuna.

- Na spomen o pozitivnom rješenju za rebalans (koji pokriva dva mjeseca plaće za radnu zajednicu i igrače do kraja godine) ide se u neodgovorno trošenje možebitnih sredstava po istom tragu dosadašnje prakse.

- Odluka se donosi bez konzultiranja vlasnika, Grada Zadra.

- Dosuđen je penal za netransparentnost i neodgovornost u visini pola miljuna kuna.

Penal će se izvesti na slijedećoj sjednici plasiranim udarcem u rašlje zvanim amandman.

Nezavisna lista Enio Meštrović i Akcija mladih (AM)

P.S. Proračun je prid vratima. Za svaki prekršaj u kaznenom prostoru pucat će se penali na radost puka', objavljeno je stranici Meštrovićeve nezavisne liste.

U klubu će, čini se, morati shvatiti da su pitanja svote novca koje će Luković dobiti sporazumnim raskidom ugovora kao i visina odštete te plaća novog centra Thompsona javna stvar, dokle god se taj novac povlači iz gradske blagajne, dakle dok račune za promašene poteze plaćaju svi građani. To nije i ne može biti stvar kluba i igrača. Do jučer to je prolazilo, ali sada je tu Ričard koji inzistira na transparentnosti i od nje ne misli odustati.