PORUKA VLADI

Flego: Provodi se neviđena hajka na Istru!

27.02.2014 u 22:37

Bionic
Reading

Istarski župan Valter Flego na večerašnjoj je sjednici županijske skupštine u Pazinu poručio kako se u posljednje vrijeme provodi neviđena hajka na Istarsku županiju i njezine institucije, čime se, upozorio je, nanosi velika šteta građanima ove regije

'Ne mogu se oteti dojmu da je to sve zapravo povezano s ciljem oslabljivanja Istre, kako bi joj se moglo oduzeti decentralizirane funkcije', kazao je Flego. Tomu u prilog pozvao je odgovorne institucije da ispitaju sve navodne ili stvarne afere uključujući i onu u kojoj je i on osobno optužen za protuzakonito povećanje plaće.

Po njegovim riječima, potenciranje slučaja oko HBOR-ova kredita za vodnjansku uljaru San Lorenzo može zasigurno ugroziti investiciju u pulsku bolnicu, dok u slučajevima poput pulske Modne kuće 'Arena' i rovinjske 'Mirne' lokalne vlasti imaju 'oružje u rukama protiv špekulacija' u vidu prostornih planova.

'Svi redom, od samog predsjednika Republike do stranih medija, ističu Istru kao perjanicu hrvatskog turizma i gospodarstva, a s druge strane oporbeni političari potenciraju raznorazne afere. Sve je to žalosno', ocijenio je IDS-ov vijećnik Tedi Chiavalon i dodao kako se time očito 'blati sve što je istarsko'.

Kako je najavio na nedavnoj konferenciji za novinare u Puli, SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić predložio je sazivanje tematske sjednice Skupštine Istarske županije o trošenju županijskog novca, zbog slučajeva vodnjanske uljare i rovinjske bolnice, kao i po pitanju ograničavanja članstva u Nadzornim i Upravnim odborima županijskih ustanova na dvije funkcije.

Župan Flego je najavio samo donošenje uredbe koja bi ograničila gomilanje funkcija.