supruga bivšeg premijera

Filozofski fakultet odbio produžiti radni odnos Mirjani Sanader, šalju je u mirovinu

25.01.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Filozofski fakultet u Zagrebu neće produljiti radni odnos prof. dr. Mirjani Sanader, redovitoj profesorici u trajnom zvanju na Odsjeku za arheologiju i supruzi bivšeg premijera Ive Sanadera. Tako je u srijedu odlučilo Fakultetsko vijeće, temeljem njezina zahtjeva za produljenje radnog odnosa nakon 65. godine života

Povjerenstvo koje je razmatralo zahtjev Mirjane Sanader zaključilo je da je ona potrebna Odsjeku za arheologiju za održavanje nastave te da zadovoljava sve potrebne uvjete. Ipak, Fakultetsko vijeće odlučilo je ne produljiti joj radni odnos.

Odluka Vijeća donesena je tajnim glasovanjem, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, od 82 člana Fakultetskog vijeća, njih 55 bilo je protiv, a 27 za produljenje njezina radnog odnosa.

'Žao mi je zbog takvog ishoda. Glasao sam za produljenje radnog odnosa prof. Mirjani Sanader jer je moj osobni stav da je ona istraživački aktivna i započela je projekte koje bi trebalo završiti', rekao je prof. Dragan Bagić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta, za Jutarnji list.

'Vijeće je odlučilo onako kako je odlučilo i ja na to nemam komentara, kao što ne bih imala komentara ni da su mi produljili radni odnos', komentirala je za Jutarnji list i sama Mirjana Sanader.

  • +3
Ivo i Mirjana Sanader Izvor: tportal.hr / Autor: Čitatelj tportala

Mirjana Sanader rođena je u Splitu, gdje je i maturirala na Klasičnoj gimnaziji. Doktorirala je na Institut für klassische Archäologie der Universität Leopold Franzes u Innsbrucku – Austrija, a 1993. započela akademsku karijeru na Katedri za antičku provincijalnu i ranokršćansku arheologiju Odsjeka za arheologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Od veljače 2014. predstojnica je Arheološkog zavoda Odsjeka za arheologiju, a od iste godine vodi znanstveno-istraživački projekt 'Between the Danube and the Mediterranean. Exploring the role of Roman military in the mobility of people and goods in Croatia during the Roman Era', koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Njezinu biografiju možete pročitati ovdje.