NA SREĆU BEZ OZLIJEĐENIH

Filmska potjera u Kaštelima; specijalci ga pokušali zaustaviti u prometu, a onda je nastao potpuni kaos, radili su i pištolji

23.07.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Sinoć se u Kaštelima odigrala scena koja kao da je proizašla iz nekog holivudskog blockbustera. Policija je tijekom akcije uhićenja osobe za kojom je raspisana potraga morala upotrijebiti i vatreno oružje

Kako javlja splitska policija, sinoć oko 20 sati na području Kaštela policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da istim upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga. Vozač je, kada je uočio policiju, povećao brzinu i tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne te je, bježeći od policije, u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo.

Policijski službenici izašli su iz službenog vozila i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila, na koju zapovijed se vozač oglušio te je naglo povećao brzinu vozila. Udario je u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste, u čemu nije uspio. Nakon toga naglo vozilom kreće unatrag te usmjerava prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila te kreće vozilom prema policajcu, zbog čega policajac iz službenog oružja puca u gume osobnog vozila. Vozač opet pokušava bježati i slijeće u obližnji maslinik.

Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije, a odbio je liječničku pomoć. Suvozač koji je nakon slijetanja pobjegao iz vozila pronađen je i uhićen tijekom večeri te je doveden u službene prostorije. Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid.