HNS-OVAC PRED SUDOM

Ferenčak tvrdi da nije kriv u 'slučaju nanbudo'

08.09.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik HNS-a i predsjednik Hrvatskog nanbudo instituta Srećko Ferenčak kazao je iznoseći svoju obranu pred zagrebačkim Županijskim sudom da nije kriv u tzv. slučaju nanbudo, gdje ga se tereti da je nezakonitom prodajom gradskog zemljišta, s bivšim izvršnim direktorom Nanbudo instituta Petrom Turkovićem, zaradio više od 9,5 milijuna kuna

Ferenčaka i Turkovića tužiteljstvo tereti da su zajedno i po dogovoru zloporabili položaj i ovlasti s ciljem da trgovačkom društvu u Ferenčakovu vlasništvu i Turkoviću osobno pribave materijalnu dobit veću od 9,5 milijuna kuna. Oni su, naime, od grada Zagreba 1996. po povoljnim uvjetima otkupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide, a potom ga po višestrukoj cijeni prodali Konzumu.

Iznoseći obranu Ferenčak je kazao da je s čelnicima Nanbudo instituta dogovorio kako će on i Turković dati svoj novac za kupnju gradskog zemljišta te da su zajedno s dozvolama i započetim radovima u centar za invalide uložili oko sedam milijuna kuna.

Budući da Nanbudo institut nije imao dovoljno novaca i imovine da pokrije hipoteku kasnije su, tvrdi, on i Turković odlučili sami podići kredit i preuzeli vlasništvo nad zemljištem. No, kredit im je odbijen pa su morali zatvoriti gradilište i zemljište prodati Konzumu.'U sve sam uložio svoj rad i svoj novac i nisam nikog pokrao', ustvrdio je Ferenčak.