MARK Zuckenberg

Facebook revidira pravila za sadržaj nakon Trumpova posta

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 06.06.2020 08:41
  • Objavljeno 06.06.2020 u 08:40
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg kaže da revidira pravila o sadržaju na toj društvenoj mreži, suočen sa snažnim negativnim reakcijama velikog broja ljudi zbog posta američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojemu se prijeti prosvjednicima protiv rasistički utemeljenog policijskog nasilja.

Facebook nastoji poboljšati politiku sadržaja na društvenim mrežama, istovremeno gradeći proizvode za promicanje rasne pravde, objavio je Zuckerberg u petak.

Taj Zuckerbergov post objavljen je nakon što se Facebook suočio sa širokim negativnom kritikom, uključujući i vlastite zaposlenike, zbog svoje odluke da bez posebne oznake objavi kontroverzne postove predsjednika Donalda Trumpa u kojima je on prozvao i prijetio prosvjednicima protiv policijskog nasilja nakon ubojstva Georgea Floyda.

I just shared the following note with our employees, and I want to share it with all of you as well. --- As we...

Objavljuje Mark ZuckerbergPetak, 5. lipnja 2020.

"Znam da mnogi od vas misle kako smo prošloga tjedna trebali na neki način označiti predsjednikove postove", napisao je Zuckerberg u postu na blogu, govoreći o svojoj ranijoj odluci da ne smije ukloniti zapaljiv Trumpov post koji sadrži frazu "kad počne pljačkanje, počinje i pucanje" (engl: "when the looting starts, the shooting starts").

  • +37
  • +34

Prosvjedi zbog ubojstva Georgea Floyda u SAD-u

Izvor: EPA / Autor: CRAIG LASSIG