državne firme

Evo kolike božićnice će dobiti zaposleni u HEP-u, HŽ-u, autocestama, pošti...

27.11.2023 u 07:16

Bionic
Reading

Božić je za točno četiri tjedna, a sve je bliže i početak prosinca, što za mnoge znači i novu plaću, a pored nje i božićnicu

Iz HEP-a će bogato nagraditi svoje zaposlenike, a kolektivnim ugovorom nije predviđena isplata 13. plaće.

'Sukladno Kolektivnom ugovoru i Sporazumu sa sindikatima, povodom Božića radnicima društava HEP grupe isplatit će se iznos od 497,71 eura po radniku.'

Što se pak tiče Hrvatskih autocesta, otkrivaju da će božićnicu kod njih dobiti ukupno 2623 radnika.

'Božićnica je definirana Kolektivnim ugovorom. Sukladnom ugovornim obvezama, Hrvatske autoceste isplatit će jednokratni dodatak na plaću (božićnica) u neoporezivom iznosu od 132,72 eura neto', poručili su iz HAC-a.

Iz Hrvatske pošte navode da u 'ovom trenutku još nije donesena odluka o isplati jednokratne prigodne nagrade, odnosno božićnice'.

S druge strane u Hrvatskim željeznicama za sve radnike izdvojit će milijun i 102 tisuća eura.

'Sukladno Kolektivnom ugovoru, radnicima HŽ Infrastrukture d.o.o. će biti isplaćena božićnica za 2023. u iznosu od 220 eura. HŽ Infrastruktura ne isplaćuje 13. plaću', odgovorili su iz HŽ-a.

U INA-i, koja je u djelomičnom vlasništvu države, kažu da će svojim radnicima dati božićnicu od 331,81 euro, ali i dar za djecu u iznosu od 132,72 eura.

'Isplatom božićnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe, odnosno više od 8500 radnika', poručili su iz INA-e za Danas.hr.