završena turneja

Evo gdje je sve bila i što je radila predsjednica u Zagrebačkoj županiji

25.01.2019 u 20:03

Bionic
Reading

Posjetom Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je u petak navečer boravak u Zagrebačkoj županiji, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike

Posjet Svetom Ivanu Zelini predsjednica je počela obilaskom vatrogasaca DVD-a Svetog Ivana Zeline gdje je razgovarala o djelatnosti ovog najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zagrebačkoj županiji, osnovanog 1875. godine. Osim osnovne zadaće, protupožarne djelatnosti, kazano je kako DVD Sveti Ivan Zelina radi na promicanju vatrogastva među mladima i usavršavanju vatrogasnoga kadra, a razni pehari i priznanja govore i o njihovom natjecateljskom duhu, navodi se u priopćenju.

U Svetom Ivanu Zelini predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je i Udrugu Srce – Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Članovi Udruge upoznali su Predsjednicu sa svojim aktivnostima usmjerenim na pružanje edukacijsko-rehabilitacijske podrške kroz organizirane radionice i individualan pristup u radu.

Pohvalivši rad Udruge koja okuplja i omogućava normalan život djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom na području Svetog Ivana Zeline i okolnih naselja i općine Bedenica, predsjednica Grabar-Kitarović je istaknula kako svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo, a sve osobe s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom potpunu uključenost u društveni i sav život.

Predsjednica je potom obišla pogone tvrtke „Iverpan“ d.o.o. u Donjoj Zelini te posjetila „Obiteljsku siranu Kusanovec“ u Dugom Selu.

Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović završila je u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i Kulturno umjetničkog društva Preporod.

Obrativši se djeci i mladim učenicima Glazbene škole te predstavnicima lokalne vlasti, predsjednica je rekla da se tijekom svog mandata velikim dijelom posvetila mladima, te u svome uredu često ugostila mlade umjetnike kroz programe Dana otvorenih vrata ili na prijemima, gdje su mladi profesionalni glazbenici imali prigodu predstaviti svoje znanje i talente gostima, političarima te predsjednicima država iz cijeloga svijeta, navodi se u priopćenju.

"Čestitam svima vama na vrijednim priznanjima koje ste postigli na različitim natjecanjima kao svjetski folklorni prvaci prije dvije godine, kao i na brojim pojedinačnim nagradama vaših profesora i učenika. Tako ste proslavili ne samo svoje Dugo Selo, mjesto susreta dobre energije i pozitivnih perspektiva, nego i cijelu našu Domovinu", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, zahvalivši i profesorima, ne samo na uspjesima njihovih učenika nego i na njihovim osobnim nagradama i priznanjima.