koronavirus

Europski parlament rekao osoblju da radi od kuće, ako su putovali u sjevernu Italiju

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 25.02.2020 12:09
  • Objavljeno 25.02.2020 u 12:09
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: EPA / Autor: MATTEO CORNER

Europski parlament savjetovao je osoblju da 'ostanu kod kuće u samoizolaciji' ako su putovali u sjevernotalijanske regije pogođene koronavirusom u zadnjih 14 dana, navodi se u prema emailu poslanome u ponedjeljak navečer

Savjetuje se da osoblje ne bi trebalo dolaziti u Europski parlament te da bi trebali raditi od kuće nakon puta u talijanske regije Lombardiju, Pijemont, Emiliju-Romagnu i Veneto, kao i Kinu, Singapur i Južnu Koreju.

Zakonodavna institucija Europske unije preporuča da osoblje mjeri temperaturu dvaput na dan 14 dana te da se mogu vratiti na posao nakon 14 dana pošto su dobili zeleno svjetlo od svojeg liječnika.

Europska komisija je potkraj siječnja savjetovala osoblju da obustavi sva putovanja u Kinu koja nisu nužna. Europska unija također je rekla u ponedjeljak da zabrana putovanja unutar schengenske zone bez granica još nije na stolu, no pripremaju se planovi za krizne situacije.

Vlasti u Lombardiji i Venetu, talijanskim industrijskim i financijskim središtima, zatvorile su škole, sveučilišta, muzeje i kina na najmanje tjedan dana i zabranile su javna okupljanja uključujući slavni venecijanski karneval.

Lombardija, koja uključuje talijansko poslovno središte Milano, najteže je pogođena talijanska regija sa 172 potvrđena slučaja. Broj umrlih u Italiji porastao je na sedam, a broj novooboljelih popeo se na 220.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!