POLEMIKA U OTVORENOM

'Euro se forsirao zbog Plenkovićevog eurofanatizma. Zato imamo najveću inflaciju'

12.09.2023 u 23:26

Bionic
Reading

Predizborna kampanja se zahuktava, a o aktualnim temama u vrijeme inflatornog pritiska u HRT-ovoj emisiji Otvoreno govorili su Arsen Bauk (SDP), Nikola Grmoja (Most), Furio Radin (nezavisni zastupnik) i Damir Habijan (HDZ).

Na pitanje hoće li se standard građana Hrvatske poboljšati nakon što se Vlada dogovorila s trgovačkim lancima glede snižavanja cijena određenih proizvoda, Habijan je rekao kako je to jedna u nizu mjera koje Vlada čini kako bi smanjila inflatorni pritisak i zadržala standard građana, prenosi HRT.

Dodaje kako, ako se gleda rad Vlade Andreja Plenkovića, to je rast BDP-a 2,7 posto, a to je više nego što je najavljeno.

Nikola Grmoja je replicirao te rekao kako više ne može slušati predstavnike vladajuće većine koji govore kako je Vlada učinila sve te kako u Hrvatskoj nije sve tako strašno.

'Hrvatska je trenutno u samom vrhu u EU po inflaciji. Razlog je jednostavan, mi smo u trenutku kada se tiskao novac u europskoj centralnoj banci odlučili ući u euro. Nije slučajno da morate biti među dvije zemlje s najnižom inflacijom u trenutku ulaska u euro. Hrvatska nije ispoštovala taj kriterij. Forsirao se ulazak u euro zbog euro fanatičnih ideja premijera Plenkovića', rekao je Grmoja.