NEUSPJELI DRŽAVNI UDAR

Erdogan želi smrtnu kaznu. Ne želi hraniti 9.000 uhićenih

18.07.2016 u 21:38

Bionic
Reading

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan u razgovoru za CNN rekao je kako ne isključuje mogućnost ponovnog uvođenja smrtne kazne za sve zavjerenike koji su ga vojnim udarom pokušali svrgnuti

'Postoji jasan zločin veleizdaje', rekao je Erdogan novinarki Becky Anderson u ekskluzivnom intervjuu.

Prema posljednjim informacijama u Turskoj je uhićeno oko devet tisuća ljudi. Čelnici nekoliko država Europske unije upozorili su Tursku neće moći postati članica te organizacije ako ponovno uvede smrtnu kaznu.

Zašto bih ih godinama držao u zatvoru i hranio, upitao je retorički Erdogan pravdajući uvođenje smrtne kazne za urotnike.

'Bit će potrebna parlamentarna odluka kako bi se stvari odvile na ustavan način. Čelni ljudi parlamenta trebaju se sastati, a ja ću kao predsjednik podržati svaku odluku koju donese parlament, kazao je Erdogan.

Ovo je bio prvi intervju turskog predsjednika nakon neuspješnog vojnog udara koji je u petak pokušao izvršiti dio generala turske vojske.

'Narod želi da što prije završimo s ovim jer ljudima su ubijeni rođaci, susjedi i djeca. Oni jako pate, jako su osjetljivi i zato i mi moramo djelovati razumno i s osjećajem', zaključio je Erdogan.